TV der bevæger dig

Det tyske mindretal fejrer 70-året for ny start efter besættelsen

- Så længe vores medlemmer er aktive deltagere i de forskellige foreninger, er der også et levende tysk mindretal, siger Hinrich Jürgensen.

Det tyske mindretal i Sønderjylland markerer mandag aften i Aabenraa, at der er 70 år siden, at deres organisation Bund Deutscher Nordschleswiger blev dannet.

Den 22. november 1945 grundlagde det tyske mindretal i skyggen af 2. verdenskrigs og besættelsens ophør en ny organisation for mindretallets aktiviteter, nemlig Bund Deutscher Nordschleswiger.

Det markerer det tyske mindretal i aften i Aabenraa ved en sammenkomst i Haus Nordschleswig.

Formanden for Bund Deutscher Nordschleswiger, Hinrich Jürgensen, holder festtalen, hvor han både ser tilbage på den vanskelige start i en efterkrigstid, hvor mange sår skulle heles og frem til nu, hvor danske og tyske lever sammen i grænselandet i stor fordragelighed.

- Vi oplever stor opbakning og har også stigende børnetal, hvad betyder flere børn i de tyske børnehaver og skoler og gymnasiet, siger siger Hinrich Jürgensen.  Så længe vores medlemmer er aktive deltagere i de forskellige foreninger, er der også et levende tysk mindretal, siger Hinrich Jürgensen.

NDR, den nordtyske regionale radio-og tv-station, har lavet denne om tale af Bund Deutscher Nordschleswiger gennem 70 år.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden