Se det vilde ridt på skateboard nedad Munkebjerg Bakke

En flok unge vovehalse fra seks lande dyster i denne weekend om at blive Nordens Konge. På skateboard med 80 kilometer i timen.

- Det er den bedste bakke i Danmark til at køre longboard, fortæller Nikolai Jacobsen til TV SYD.

Han er medarrangør af weekendens arrangement, hvor over 80 deltagere konkurrerer om titlen som "King in the North" - Nordens Konge.

Den bakke, han taler om, er Munkebjerg Bakke i Vejle. Sporten kaldes longboard, og går ud på at køre på skateboard ned ad lange stejle bakker - i halsbrækkende tempo.

Undervejs i dagens løb kom en kvindelig deltager også til skade. Med 60 kilometer i timen blev hun slynget af boardet. Hun blev kørt med ambulance på sygehuset, men det var ikke alvorligt. Hun er nu udskrevet - med forstuvede ankler.

Farligt ser det også ud på den video, longboard-foreningen Flatspot har lagt ud på deres Facebookside.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Men sikkerheden er i top, forsikrer Nicolai Jacobsen. - Alle skal køre med hjelm og lædertøj og specielle handsker. Og så er der sat oppustelige puder op i svingene, hvis nogen skulle ryge en tur i grøften på vej ned.

De 80 deltagere i weekendens konkurrence kommer fra både Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Holland og Belgien, og de dyster over de næste to dage, for at finde en vinder.

- Vi kører i heats med fire personer i hvert heat, og vinderne går så videre og dyster mod hinanden, fortæller Nicolai Jacobsen. - Til sidst er der fire personer tilbage i finalen, hvor den endelige vinder skal findes.