DF fastholder placering af politiskole i Vejle

Selvom tal fra Bygningsstyrelsen viser, at en ombygning af den tidligere Sygeplejeskole bliver næsten lige så dyr som at bygge en helt ny politiskole, så ændrer det, ifølge DF, ikke på noget.

Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget Hans Kristian Skibby erkender, at estimatet fra Bygningsstyrelsen øjensynligt er mere end forventet, men det får ikke partiet til at tvivle på, at beslutningen om at indrette politiskolen i eksisterende bygninger er den rigtige.

- Dette er ikke noget, der ændrer vores opfattelse af, at det er den rigtige beslutning at placere politiskolen i Vejle. Alt andet lige ligger Vejle også midt i Danmark, det gør Herning ikke, siger han til TV SYD.

Radio24syv fortæller i dag, at det vil koste over en halv milliard at ombygge skolen i Vejle, derfor kritiserer politiforbundet politikerne for at ignorere fakta omkring udgifterne.

Men Hans Kristian Skibby fastholder, at det er billigere at bygge om i Vejle.

Ifølge Hans Kristian Skibby så bliver der årligt sparet 13 millioner kroner i drift og renter. Samtidig så er ombygningen knap 50 millioner kroner billigere end et nybyggeri.

Bygningsstyrelsen, har ifølge Radio24syv, regnet sig frem til at ombygningen vil koste 504 millioner kroner, mens en ny vil koste 552 millioner kroner.

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen tager også den fornyede omtale helt roligt. Han frygter ikke, det får nogen betydning for projektet i Vejle.

Vejles borgmester er ikke bekymret for politiskolen.

- Jeg synes tingene er inde i en god proces. Vi har fra Vejle Kommunes side leveret de planer og godkendelser, der skal til, for at man kan komme videre med projektet, og med de orienteringer vi får fra projektet, ser det ud til, at det forløber rigtig godt, siger Jens Einer Christensen til TV SYD.