DF-forslag: Nyt center for dansk kultur i Jelling

Folkeskolelærere skal efteruddannes i dansk kulturarv på et nyt center i Jelling, foreslår DF. Ren indoktrinering, indvender kritikere. Det skriver Kristelig Dagblad.

Mere dansk kultur i skolerne

Dansk Folkeparti vil have et "Nationalt videnscenter for historie og kulturarvsformidling" i Jelling på finansloven anno 2011. Begrundelsen er, at dansk kulturhistorie skal have en mere fremtrædende plads i folkeskolen. Konkret skal folkeskolelærere efteruddannes i dansk historie og danske værdier på centret.

En ualmindelig dårlig idé

Centret skal koste 10 millioner kroner om året og placeres i Jelling, fordi området rummer "Danmarks dåbsattest" i form Jellingstenene, mener partiet. Men ideen afvises af Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening. Han kalder den for "en ualmindelig dårlig idé".

Uenighed om den danske kulturarv

- Der sker en benhård prioritering af de offentlige ressourcer i øjeblikket, og jeg synes bestemt ikke, at DF's videnscenter bør have førsteprioritet, siger Anders Bondo Christensen og fortsætter:
- Desuden vil det kræve en afgrænsning af dansk kultur. Jeg tvivler for eksempel på, at Dansk Folkeparti og jeg har samme definition. Jeg synes, at den barmhjertige samaritaner er en del af min kulturarv. Jeg ved ikke, om det er en del af DF's.