TV der bevæger dig

DF frygter udbud på hjemmepleje i Sønderborg

05:57

Hjemmepleje skal i udbud

1 af 2

Et politisk flertal i Sønderborg Kommune vil sende hjemmeplejen i udbud. Dansk Folkeparti har som det eneste parti stemt imod. De er bange for, at det kommer til at gå ud over de ældre borgere.

-Vi er bekymrede for hvilke konsekvenser det vil få, vi ser jo i Kolding, hvordan den ene aktør efter den anden er gået konkurs. Kommunen vil jo hæve kvaliteten og samtidig sænke prisen, og det hænger i min optik ikke helt sammen, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti til TV SYD.

Politikerne vil sende hjemmeplejen i udbud for at få antallet af private leverandører ned. Ifølge formanden for seniorudvalget Preben Storm fra Socialdemokratiet er det lettere at administrere, og formålet er faktisk at forbedre hjemmeplejen i Sønderborg Kommune.

Preben Storm kan dog ikke afvise, at Sønderborg kan komme i samme situation som i Kolding. Her er flere private hjemmeplejefirmaer gået konkurs og det har skabt kaos og utryghed hos mange ældre.

Udbuddet kommer til at omfatte pleje og hjemmehjælp for de 785 borgere, der i dag har en privat leverandør. Ifølge et notat fra kommunen så håber flertallet i byrådet at kunne spare op mod 5 millioner kroner om året.

Kolding Kommune er efterfølgende blevet kritiseret for, at de har vægtet den laveste pris for højt i deres udbud.

00:27 Luk video

Hør Hvad Stefan Lydal mener her.

Varighed 0:30

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden