DF: Gør peberspray lovlig til forsvarsbrug

Dansk Folkeparti vil ændre våbenloven, så det bliver tilladt at bære en peberspray på sig – til forsvarsbrug. Det oplyser partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

- Vi har forsøgt at få legaliseret peberspray før, men nu mener vi, at tiden er inde. Det skal være muligt at forsvare sig, hvis man bliver overfaldet eller forsøgt voldtaget. En peberspray er et godt redskab til at afværge et angreb og slippe væk  - og tilkalde politiet, siger han til TV SYD.

Reaktioner på TV SYDs Facebook-side tyder på, at befolkningen bakker op om forslaget. De reagerer på, at en 17-årig kvinde fra Sønderborg formentlig bliver sigtet for våbenbesiddelse, fordi hun brugte en peberspray i sidste uge mod en mand, der forsøgte voldtægt.

- Man skal have ret til at forsvare sig. Derimod vil jeg understrege, at hvis peberspray’en bruges til angreb, så skal det straffes hårdt, siger Peter Kofod Pousen.

I Tyskland er det lovligt at have en peberspray på sig. I Danmark er det ulovligt – og de udløser en bøde på 3000 kr.,. hvis politiet finder den. Hvis den er brugt til selvforsvar kan bøde sættes ned til 1400 kr.