TV der bevæger dig

DF kritiserer udskudte politiskole-planer

02:38

Peter Kofod Poulsen, retsordfører i DF, er stærkt utilfreds med, at regeringen har udskudt planer om ny politiskole.

Regeringen har udskudt planerne om en ny politiskole. En af grundene er, at der er åbnet op for idéen om nybyggeri. DF kritiserer beslutningen kraftigt.

Otte kommuner i TV SYDS sendeområde skal væbne sig med tålmodighed. Regeringen har nemlig udsat beslutningen om en ny politiskole i det vestlige Danmark til efteråret. I Dansk Folkeparti er tålmodigheden ved at slippe op.

- Vi står i en situation, hvor dansk politi akut mangler politibetjente. Og nu har vi så foreløbig siddet og ventet et halvt år på at få et oplæg om, hvor en ny politiskole kunne ligge, det er da meget skuffende, siger Peter Kofod Poulsen, der er retsordfører for Dansk Folkeparti.

En af grundene til, at beslutningen er udskudt, er, at regeringen har åbnet op for idéen om nybyggeri. Men det er der kun afsat 100 millioner kroner til, og derfor kritiserer Peter Kofod Poulsen, at regeringen nu går i byggetanker.

- Hvis man forfølger et spor om, at man vil bygge en ny skole, så må man sige, at 100 millioner det er ikke meget, hvis det drejer sig om et større offentligt byggeri, siger han.

Ifølge Peter Kofod Poulsen er det mest hensigtsmæssigt, hvad angår tid og penge at holde fast i beslutningen om at vælge et sted, hvor lokalerne allerede står klar.

- Det er en stor fordel at holde fast i at bruge nogle af de bygninger, som staten enten selv har eller som står tomme rundt omkring, som man billigt kan få i drift igen, siger han.

Ifølge Justitsministeriet kommer de udskudte planer ikke til at have betydning for planen om et forventet optag af nye elever i 2017. Men det giver DF ikke meget for.

- Nu udskydes beslutningen nogle måneder. Efterfølgende vil regeringen muligvis forfølge et spor om at bygge nyt. Det vil have stor indflydelse på, hvornår man kan åbne en ny politiskole, siger Peter Kofod Poulsen.

I TV SYDS sendeområde er der otte kommuner, der er klar til at huse en politiskole: Sønderborg, Haderslev, Esbjerg, Vejle, Fredericia, Kolding, Vejen og Horsens.

Den nye politiskole skal ifølge Rigspolitiet helst ikke skal placeres længere væk end to timers udrykningskørsel fra København.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden