TV der bevæger dig

DF stemmer alligevel for i Hedensted

Hans Kristian Skibby stemmer alligevel for konstitueringsaftalen i Hedensted.

For en uge siden ville Dansk Folkeparti i Hedensted ikke stemme for konstitueringen i kommunen. Men når der i aften skal stemmes, stemmer de alligevel for.

En tilbudt post som formand for Børn- og Ungeudvalget i Hedensted Kommune, var i sidste uge ikke nok for Hans Kristian Skibby og de tre andre DF?ere i Hedensted. Siden da har de fået nogle ekstra poster, så i aften stemmer de for. Men ikke med glæde.

-Vi sidder ikke og klapper i hænderne. Vi er ikke tilfredse, men det vi har fået nu, er det bedst opnåelige, siger Hans Kristian Skibby til TV SYD i dag, kort før det konstituerende møde finder sted i Byrådssalen på Juelsminde Rådhus kl. 17.00.

Her bliver Hans Kristian Skibby indsat som 2. viceborgmester. En post der i den oprindelige konstituering, slet ikke var skrevet på.

-Det er ikke en stor politisk post. Så i min situation er det signalværdien i posten, der tæller, siger Hans Kristian Skibby, der har været 1. viceborgmester i den forgangne byrådsperiode.

Dansk Folkeparti har sagt ja til den post, de ellers ikke var tilfredse med, formand for Børn- og Ungeudvalget, og derudover har de fået nogle bestyrelsesposter, de ikke var udset til. Deriblandt i bestyrelsen for Juelsminde Havn og i Skatteankenævnet.

-Vi har ikke fået formandsposter i nogle af de stående politiske udvalg. Vi mener jo, at hver 6. vælger i kommunen skal have indflydelse, og det får de ikke. Vi stemmer for konstitueringen, men vi mener ikke det er en bred en, fortælle Hans Kristian Skibby.

 

2. viceborgmester:

- Det nye byråd skal have en borgmester og en viceborgmester.
- Den kan, men skal ikke, have en 2. viceborgmester.
- Posten som 2. viceborgmester er ulønnet
- Er både borgmesteren og viceborgmesteren væk fra embedet er det 2.
viceborgmesteren der i den periode er borgmester.
- 2. viceborgmesteren vil få vederlag alt efter hvor meget han/hun har været
fungerende borgmester.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden