DF: Toldere og politi ved grænsen

Dansk Folkeparti kom dramatisk styrket ud af valget. Nu slår de i bordet og kræver grænsekontrol igen. Men det møder voldsom kritik.

Dansk Folkeparti har længe peget på, at grænsekontrollen skulle tilbage for at hindre grænseoverskridende kriminalitet. Partiet vil have permanente anlæg med toldere og politibetjente samt nummerpladescannere.

Med valget, hvor partiet kunne fejre en dramatisk sejr, står dansk Folkeparti med gode kort på hånden for at sikre sig, at deres politiske krav bliver gennemført. Formanden Kristian Thulesen Dahl har da også igen og igen understreget, at man søger derhen, hvor indflydelsen er størst.

Danmarks grænser er et centralt emne i regeringsforhandlingerne. Peter Kofod mener, at en stærk grænsekontrol er afgørende.

Præcis hvad kravet er med hensyn til de permanente anlæg og antallet af toldere og betjente og razziaer, står dog lidt hen i det uvisse. Men alene tanken får tommelfingeren nedad fra formand for Foreningen UdviklingsRåd Sønderjylland, Leif Friis Jørgensen, overborgmester i Flensborg Simon Faber og chefredaktør for Flensborg Avis, Jørgen Møllekær De frygter alle tre for uheldige konsekvenser.

Folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen: - Vi skal have permanente anlæg med grænsekontrol

Overborgmester i Flensborg Simon Faber: - Der er mere intelligente måder, at forhindre den grænseoverskridende kriminalitet.

Chefredaktør på Flensborg Avis, Jørgen Møllekær: - Vi risikerer, at tyskerne vender os ryggen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.