TV der bevæger dig

DF'ere siger nej til Ryanair-boykot

Ansatte og politikere i Vejle Kommune må fortsat gerne flyve med det irske flyselskab Ryanair.

Politikere og ansatte i Vejle Kommune må fortsat gerne flyve med Ryanair. Et byrådsflertal nedstemte onsdag et forslag om boykot af flyselskabet.

Politikerne og de ansatte i Vejle Kommune, der er den største aktionær i Billund Lufthavn med 34 procent af aktierne, må fortsat gerne stige op i fly med det karakteristiske Ryanair-logo på siden.

Det er en realitet, efter at et flertal i byrådet i Vejle i forlængelse af en halv times debat onsdag stemte imod boykot af det irske flyselskab. Det skriver Fagbladet 3F.

S, SF, Enhedslisten og Radikale havde foreslået, at "medarbejdere og politikere i Vejle Kommune ikke benytter flyselskaber med base i Danmark, som ikke vil være en del af det kollektive aftalesystem".

Imod stemte Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og to løsgængere.

Det er borgmester i Vejle Kommune Arne Sigtenbjerggaard godt tilfreds med.

- Det er ikke en kommunal opgave at blande sig i en arbejdsretlig konflikt. Sagen om Ryanair er en arbejdsretslig sag, der skal afgøres af arbejdsmarkedets parter, siger Sigtenbjerggaard.

Viceborgmester Søren Peschardt (S) ærgrer sig over den manglende opbakning.

- Det er ynkeligt, når Dansk Folkeparti snakker så meget om at gå imod social dumping og så stemmer mod et forslag, der bekæmper social dumping, siger han.

Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard støtter en konflikt mod Ryanair, og de to lokale DF'ere går med deres nej dermed imod deres egen partitop.

- Jamen, det har vi format til at gøre her, siger DF's lokale gruppeformand Folmer Christensen, der begrunder nej'et med, at han vil afvente en dom i EU, så byrådet ikke vedtager noget, der viser sig at være ulovligt.

- Vi er også i tvivl om, hvorvidt det er løse rygter alt det med Ryanairs dårlige arbejdsvilkår. Men jeg afviser ikke, at vi kan finde på at ændre holdning, siger han.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden