DGI lancerer turnering for computerspillere

De traditionelle idrætsforeninger har svært ved at holde på de unge. Så flere tilbyder computerspil som ny disciplin. Og DGI Sydvest står klar med en turnering.

DGI Sydvest, som dækker kommunerne Esbjerg, Varde, Vejen, Fanø og Billund. Der er åbnet for tilmeldingen allerede, og alle foreningsbaserede eSports-hold kan deltage.

- Foreningslivet har i mange år haft svært ved at holde fast i de unge, siger idrætskonsulent Alexander Storm Panduro, DGI Sydvest. Derfor har de her en gylden mulighed for at bygge bro over til en voksende gruppe af unge, der ofte mangler et sted at organisere sig.

I disse år bringes mange historier om præmier i million-størrelsen. TV SYD har også skabt sin egen e-sports-turnering for efterskoler i landsdelen. Den nye turnering i DGI-regi er en del af en større satsning på eSport. Den vil støtte både nye foreninger og afdelinger af eksisterende idrætsforeninger, som vil beskæftige sig med e-sport for på den måde at bidrage til det sociale aspekt af sporten.

Ikke store pengepræmier

Turneringen afvikles på Cosmos-skolen i Esbjerg. Her vil holdene møde hinanden rent fysisk. Og de kan ikke gemme sig bag frygtindgydende navne som Hellraiseres og Tricked’.

- Og spillerne skal heller ikke sætte næsen op efter store pengepræmier, hedder det videre i pressemeddelelsen. Her er det håneretten over foreningen fra nabobyen, det handler om.

Vinderen kan dog kalde sig Sydvestjysk mester – og får en stor pokal at pudse på.

- Vi ser en stor værdi i, at gamerne bliver organiseret i de eksisterende idrætsforeninger. På den måde kan fysisk aktivitet inddrages i træningen, og vi kan påvirke dem til at tage de sunde valg, der også vil gøre dem til bedre eSport spillere, siger Alexander Storm Panduro.

 

quote

Spillerne skal heller ikke sætte næsen op efter store pengepræmier. Her er det håneretten over foreningen fra nabobyen, det handler om.

Alexander Storm Panduro, idrætskonsulent, DGI Sydvest.

 

Mange rynker stadig på næsen ad e-sport, fordi der ikke er fysisk aktivitet med. Det kommer DGI Sydvest uden om på denne måde:

- Vi har mange andre anerkendte idrætsgrene, hvor der heller ikke er meget fysisk aktivitet. Se bare på skydning og dart, siger Alexander Storm Panduro.

Øse Efterskole vinder overlegnet over Vesterlund Efterskole i TV SYDs e-sports mesterskab.
Øse Efterskole vinder overlegnet over Vesterlund Efterskole i TV SYDs e-sports mesterskab.
Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD