DGI Landsstævne sætter regionen på landkortet

Region Syddanmark støttede via en partnerskabsaftale med DGI og Esbjerg Kommune Landsstævne 2013 med 1,5 millioner kroner. Regionsrådsformand Carl Holst glæder sig over, at regionen endnu engang har dannet ramme om landsstævnet.

- Esbjerg beviste med topkarakter, at byen både kan tiltrække og bære en sports-event af den størrelse. Det er med til at sætte både byen og regionen på landkortet, siger Carl Holst (V), som deltog i stævnet både i sin egenskab af regionsrådsformand, motionsløber og som stolt far til sønnens gymnastikopvisning.

Også medarbejdere fra Region Syddanmark deltog i både løb og gymnastikopvisninger helt i tråd med sundhedsvisionen: ?Du tager ansvar for din sundhed. Sammen tager vi hånd om din sygdom.?

Profil og penge i kassen

Desuden profilerede en stand på landsstævnet det syddanske område som et godt sted både at arbejde og bo i.

Det er anden gang inden for syv år, at DGI afvikler sit store landsstævne i Region Syddanmark. I 2006 blev Landsstævnet afholdt i Haderslev.

- Når mange tusinde gæster og tilskuere overnatter, spiser og handler i området, er det ikke blot givende for lokalområdet. Det er til stor gavn for hele regionen. For fokus og synlighed danner grundlag for mere turisme og åbner potentielle tilflytteres øjne for regionen. Det er vækst på lang sigt, og det giver beskæftigelse. Derfor rækker værdien af at have et arrangement som landsstævnet i regionen langt ud over det sportslige, konstaterer Carl Holst.