DGI skal have ny formand i 2018

DGI, stor folkelig idrætsorganisation med hjemsted i Vingsted ved Vejle, skal have ny formand. Søren Møller, DGI-formand siden 2001, meddelte lørdag på DGIs årsmøde, at han ikke genopstiller som formand ved årsmødet i 2018.

Søren Møller, landsformand siden 2001, meddelte lørdag på DGIs årsmøde i København, at han ikke genopstiller som formand ved årsmødet i 2018 - og dermed om et år stopper som 61-årig efter 17 år som landsformand. 

- Vi står med store udfordringer og rigtig spændende opgaver foran os. Og jeg har besluttet, at jeg ikke skal være formand i hele perioden frem til da, så næste år søger jeg ikke genvalg. Hvis en ny skal nå at præge og tage ansvar for afslutningen op til 2025, så skal vedkommende til nu, begrundede Søren Møller sit farvel til formandsposten. 

Det er i 2025, at DGIs og Danmarks Idrætsforbunds fælles vision ’Bevæg dig for livet’ skal i mål. 

Søren Møller slog i sin næstsidste beretning fast, at han i sit sidste år som formand på ingen måde har tænkt sig at læne sig tilbage:

- Når du har besluttet dig for at løbe maraton, og du kan se, at der er 5 kilometer i mål, så kan du enten satse på at gennemføre ved at sætte farten ned. Du kan også gå efter at få en god tid – og jeg går efter den gode tid, sagde Søren Møller. 

På årsmødet blev også regnskabet for sommerens store landsstævne i Aalborg offentliggjort 

Landsstævnet i Aalborg, der samlede 25.127 deltagere den 29. juni-2. juli, var også økonomisk en succes med et overskud på 1,1 milloner kroner.

DGI

  • DGI er Danmarks næststørste idrætsorganisation med flere end 1,5 millioner medlemmer og aktiviteter, der spænder over mange forskellige idrætsgrene. Fra street soccer til svømning, fra håndbold til fitness og løb.
  • DGI er en nonprofitorganisation, der i mere end 150 år har arbejdet tæt sammen med foreningerne om at gøre danskerne mere aktive. I dag tæller DGI flere end 6.300 foreninger og 100.000 frivillige ledere. 
  • DGIs administration ligger i Vingsted vest for Vejle.