DHF henter Wilbeks afløser som sportschef i Sønderjyske

Sønderjyske-træner Morten Henriksen bliver ny sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF). Han afløser Ulrik Wilbek på posten.

37-årige Morten Henriksen, der er cheftræner i Sønderjyske og U21-landstræner, er valgt som forbundets nye sportschef.

DHF har i december kørt to ansættelsesrunder og har tillige gennemført personlighedstests. KIF-målmand Kasper Hvidt har selv tidligere oplyst, at han også har været til samtale.
Morten Henriksen  ser meget frem til de udfordringer, der venter, når han har afsluttet sæsonen hos Sønderjyske.

- Jeg er rigtig glad, og jeg glæder mig meget til opgaven. Håndbolden har altid været min store passion, og passionen rækker langt ud over det spillemæssige – både ledelse, udvikling og alt det administrative, der ligger uden for banen, fortæller Morten Henriksen. Han ser frem til at kunne påvirke det brede samarbejde i dansk håndbold, siger han i en pressemeddelelse fra DHF.

Morten Henriksens præcise tiltrædelsesdato afhænger af, hvornår han er færdig med sæsonens opgaver i Sønderjyske. Derudover er det aftalt, at han gør arbejdet færdig med U21-landsholdet, der i weekenden tager til Rumænien for at spille om kvalifikation til sommerens mesterskab, som bliver det endelige punktum for årgangen i ungdomslandsholdsregi.

Morten Henriksens CV: 

- Siden 2007: Cheftræner i Sønderjyske og sportslig ansvarlig for klubbens 2. hold, U-18-hold og talentstrategi samt sportschefopgaver omkring ansættelsesforhold og udviklingsstrategier.
- Siden 2004: Forskellige trænerjobs og roller som ansvarlig for udviklings- og talentopgaver i Sønderjyske.
- Siden 1992: En uafbrudt række af forskellige håndboldtrænerroller på først børne-, så ungdomsniveau, som kredstræner og til sidst seniortræner.
- Uddannelse: Skolelærer, elitetræner, diplomtræner og mastercoach.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.