TV der bevæger dig

Direktør-strid udløser stor advokatregning til Region Syddanmark

Sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær var del af en dyb strid i regionens øverste administrative ledelse. Foto: TV SYD

Dybe samarbejds-problemer mellem topdirektørerne i Region Syddanmark har udløst advokatudgifter på 827.000 kroner.

Region Syddanmark  købte advokatbistand for flere hundrede tusinde skattekroner for at udrede en voldsom strid mellem to topdirektører.

Forholdet mellem sundhedsdirektør Jens Elkjær og daværende regionsdirektør Mikkel Hemmingsen var i februar 2013 så anstrengt, at en advokat udefra måtte  udrede forholdet mellem de to topdirektører. Den samlede regning lød på 827.000 kroner. Det skriver fyens.dk

Det centrale stridspunkt mellem Elkjær og Hemmingsen var forhandlingerne om en generationsskifteaftale, som Jens Elkjær ønskede at overgå til. En generationsskifteaftale giver blandt andet mulighed for et ekstra tillæg på 15 procent af årslønnen samt markant bedre pensionsvilkår. Mikkel Hemmingsen skulle som øverste chef i administrationen godkende kontrakten, men stillede spørgsmålstegn ved beløb og løbetid.

Jens Elkjær fik gennemført aftalen som han ønskede den og er fortsat sundhedsdirektør, mens Mikkel Hemmingsen selv har forladt regionen til fordel for en stilling som adm. direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden