Direktør-strid udløser stor advokatregning til Region Syddanmark

Dybe samarbejds-problemer mellem topdirektørerne i Region Syddanmark har udløst advokatudgifter på 827.000 kroner.

Region Syddanmark  købte advokatbistand for flere hundrede tusinde skattekroner for at udrede en voldsom strid mellem to topdirektører.

Forholdet mellem sundhedsdirektør Jens Elkjær og daværende regionsdirektør Mikkel Hemmingsen var i februar 2013 så anstrengt, at en advokat udefra måtte  udrede forholdet mellem de to topdirektører. Den samlede regning lød på 827.000 kroner. Det skriver fyens.dk

Det centrale stridspunkt mellem Elkjær og Hemmingsen var forhandlingerne om en generationsskifteaftale, som Jens Elkjær ønskede at overgå til. En generationsskifteaftale giver blandt andet mulighed for et ekstra tillæg på 15 procent af årslønnen samt markant bedre pensionsvilkår. Mikkel Hemmingsen skulle som øverste chef i administrationen godkende kontrakten, men stillede spørgsmålstegn ved beløb og løbetid.

Jens Elkjær fik gennemført aftalen som han ønskede den og er fortsat sundhedsdirektør, mens Mikkel Hemmingsen selv har forladt regionen til fordel for en stilling som adm. direktør for økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.