Direktør for Vindmølleindustrien: Kritik af os er helt uhørt

Søndag fortalte vi historien om, at vindmøllemodstandere oplever, det er svært at gå op i mod vindmølleindustrien. Mandag giver Vindmølleindustrien svar på kritikken.

Mette Sørensen er blandt vindmøllemodstanderne. Hun har sammen med andre borgere i området ved Kastrup/Tiset Enge kæmpet mod Haderslev Kommunes planer om at opstille kæmpevindmøller. En kamp, de vandt, da Haderslev Kommune valgte at droppe planerne på det seneste byrådsmøde.

Men det er mildest talt ulige hold, når borgergrupper skal tage kamp op med vindmølleindustrien. Det sagde forfatter til flere kritiske bøger om vindmølleindustrien, Peter Skeel Hjort, i TV SYDs søndagsnyheder.

- Vindmølleindustrien prøver at løbe alle over ende, og de prøver i alle sammenhænge at latterliggøre og bagatellisere personer og organisationer, der har en anden opfattelse. De har ligefrem en organisation, der systematisk overvåger alle debatindlæg i aviserne, og giver dem svar på tiltale. Ofte på en måde, der er langt over anstændigheds grænser, sagde Peter Skeel Hjort.

Mandag aften svarede Vindmølleindustrien på kritikken.

quote

Det er helt uhørt, at Skeel Hjort beskylder os for uhellige alliancer og deslige.

Jan Hylleberg, direktør, Vindmølleindustrien

- Der er ingen i industrien, der benytter sig af uhellige alliancer eller tromler naboer eller lokaldemokrati. Der er en række virksomheder og lokale, der ønsker at stille vindmøller op i Danmark. De følger lovgivningen på området, og forsøger at få den helt afgørende lokale debat, sagde direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, i mandagens 19.30-nyheder på TV SYD.

Men kan Vindmølleindustrien forstå, hvis borgere kan føle sig trynet?

- Jeg kan sagtens forstå, hvis nogle har synspunkter om vindmøller tæt på sin ejendom eller ej. Men det er vigtigt for os, at de lokalpolitikere, der skal tage stilling til hvor og hvordan møllerne stilles op, har et sagligt, fagligt grundlag at debattere på, forklarer direktøren. 

Ifølge direktøren er det svært at holde fast i en faglig, saglig dialog.

- Eksemplet med Skeel Hjort i går er jo et eksempel på, at det er meget vanskeligt at få den faglige, saglige dialog på plads i nogle kommuner. Det forsøger vi selvfølgelig på bedst mulig måde at hjælpe de lokale med.

Vindmølleindustrien mener derfor, at kritikken er helt skæv.

- Der er ikke en eneste vindmølle i Danmark, der ikke er godkendt at lokaldemokratiet på baggrund af den debat, der nu engang skal være. Derfor er det helt uhørt, at Skeel Hjort beskylder os for uhellige alliancer og deslige, slutter Jan Hylleberg.