Diskoteker: Flygtninge krænker danske piger i nattelivet

Diskoteker og barer i Sønderborg og Haderslev har afvist flygtninge og asylansøgere for at krænke kvindelige gæster med berøringer og tilbud om sex.

Det er halvandet år siden, at den tidligere kaserne i Sønderborg blev omdannet til asylcenter. En beslutning, der ifølge flere diskoteksejere, har sat sit præg på nattelivet i Sønderborg.

-Vi må konstatere, at en stor del af de mandlige gæster, der er kommet fra det lokale asylcenter, har meget svært ved at respektere det andet køn. I mine øjne er det en krænkelse, hvis en eller flere mænd fortsætter med at røre ved en ung pige efter at hun har sagt stop, forklarer Glenn Hollender fra Den Flyvende Hollænder til TV SYD

I efteråret indførte tre diskoteker i Sønderborg et fælles krav til, at deres gæster skulle kunne tale enten dansk, engelsk eller tysk for at få adgang til diskoteket. Begrundelsen var, at man af sikkerhedsmæssige årsager skulle kunne kommunikere med gæsterne herunder også de asylansøgere, der forsøgte at komme ind på diskoteket.

-Det er klart, at hvis vi beder en af vores mandlige gæster om at stoppe med hive i en pige, så skal de kunne forstå, hvad vi mener. Der var simpelthen for mange eksempler på, at de ignorerede de henstillinger, som vi kom med om at lade de kvindelige gæster i fred, siger Glenn Hollender.

I Haderslev kom de første syriske asylansøgere til byen i 2014. En stor del af dem var enlige mænd, og de sætter stadig deres præg på nattelivet.

-Mange af de flygtninge og asylansøgerne, der hver weekend færdes i nattelivet kender ikke spillereglerne. Ser de en pige, så går de helt amok. De kan simpelthen ikke håndtere det. De forsøger at hive fat i pigernes tøj eller at gramse, forklarer Rafi Ibrahim, der selv har syrisk baggrund, men har boet i Danmark i en årrække.

Han mener, at en del af de mænd, der stadig kommer til landet, ikke er klar til mødet med det danske natteliv og at deres kvindesyn ofte er markant anderledes, end hvad vi kender i Danmark.

-I Syrien og mange andre lande er det ikke normalt, at en fremmed kvinde smiler til dig. De piger, som bliver krænket, behøver ikke at være letpåklædte eller fulde. Nogle gange er det nok blot at være pige, forklarer Rafi Ibrahim til TV SYD