Disse syd- og sønderjyske uddannelser kræver det højeste snit

I dag, fredag den 28. juli, og de kommende dage får håbefulde ansøgere at vide, om de er blevet optaget på deres drømmestudie.

Ventetiden har for de fleste været uudholdelig, men for nogle har det også samtidig krævet et højt karaktergennemsnit at komme ind på den ønskede uddannelse.

Jordemoderuddannelsen på Professionshøjskolen University College Syddanmark er højdespringer i Syd- og Sønderjylland med et adgangskrav på 10,4. Men også uddannelserne til laborant og fysioterapeut ligger i top på listen.

 

UddannelseKvote 1Standby
Professionsbachelor, jordemoder, Esbjerg Ø, Studiestart: sommer- og vinterstart, Professionshøjskolen UC Syddanmark10,410,3
Laborant, Esbjerg Ø, Studiestart: sommerstart, Professionshøjskolen UC Syddanmark8,7Alle optaget, ledige pladser
Professionsbachelor, fysioterapeut, Haderslev, Studiestart: sommerstart, Professionshøjskolen UC Syddanmark7,86,3
Professionsbachelor, ernæring og sundhed, Haderslev, Studiestart: sommerstart, Professionshøjskolen UC Syddanmark7,15,9
Professionsbachelor, fysioterapeut, Esbjerg Ø, Studiestart: sommer- og vinterstart, Professionshøjskolen UC Syddanmark7,05,9

 

Hvis din uddannelse ikke er blandt de fem nævnte, så kan du finde adgangskravene til alle danske uddannelser på TV 2s hjemmeside.

Er du derimod ikke blevet optaget på dit drømmestudie, så kan du på Uddannelsesministeriets hjemmeside se, hvilke uddannelser, der stadig har ledige pladser. Fat mod – for der er faktisk mange.