TV der bevæger dig

DLG: Fagbladet 3F lyver om brug af EU-midler

Flytning af arbejdspladser fra Kongskilde i Sønderborg til Polen sker ikke for EU-midler, hævder DLG, der ejer virksomheden Kongskilde, som nu flytter 120 arbejdspladser til Polen.

DLG tager på det skarpeste afstand fra en faktuelt urigtig historie i Fagbladet 3F, der hævder, at Kongskilde har brugt EU-midler til at flytte arbejdspladser fra en fabrik i Sønderborg til Polen.

Fagbladet 3F hævder, at Kongskilde og DLG tidligere har holdt skjult, at man fik EU-støtte til en fabrik fra 2009 og i årene derefter, og at Kongskilde dermed handler i strid med EU-reglerne med mandagens varsling om, at produktionen i Sønderborg flyttes til Polen.

- Påstanden er absurd og potentielt injurierende. Vi modtog støttemidlerne fra 2009 - men vi overtog først fabrikken i Sønderborg i 2011, da JF gik konkurs, siger vicekoncerndirektør i DLG, Vagn Hundebøll.

- Lige siden har vi postet millioner i fabrikken, og alene i det seneste år har vi investeret 18 mio. kr. i Sønderborg for at bevare danske arbejdspladser. Vi forstår, at 3F er triste, og det er vi også. Men dette er under lavmålet, siger han.

Kommunikationschef i DLG, Jes Randrup, siger, at Fagbladet 3F rettede henvendelse allerede mandag og fik forklaret sammenhængen. Det gentog sig tirsdag.

- Det er forkert, at vi ønsker at skjule noget. 3F-journalisten har selv fået en del af sine oplysninger fra Kongskildes hjemmeside, hvor de ligger åbent fremme, og jeg havde en lang dialog med journalisten i to omgange, hvor jeg hjalp ham med at få styr på detaljerne, siger han.

- Alligevel har 3F valgt helt at se bort fra fakta. Artiklen i 3F er journalistisk makværk, siger Jes Randrup.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden