DLG køber JF-Stoll - 210 jobs er reddet

DLG køber via Kongskilde Industries aktiverne i det konkursramte JF-Stoll i Sønderborg. Overtagelsen skete i dag kl. 16 - og den betyder, at 210 arbejdspladser er reddet.

JF-Stoll måtte fredag meddele de 235 ansatte,  at maskinfabrikken var gået konkurs. Firmaet har haft den økonomiske krise tæt inde på livet de sidste år.

Farvel til 25

Hele weekenden har der været forhandlet om en overtagelse. 25 medarbejdere bliver afskediget - men de resterende 210 ansatte fortsætter, oplyser direktør Kristian J.Steinholm til TV SYD.

Koncernchef i DLG, Asbjrg Børsting, siger om overtagelsen:

- Vi har valgt at gå ind og overtage aktiverne i JF-Stoll ? og det hænger ganske fornuftigt sammen med de aktiviteter, vi allerede har i Kongskilde. Selskabet stod i en situation, hvor der var behov for en hurtig afklaring med henblik på at sikre den fremadrettede drift. Købet er en rigtig interessant mulighed, som vil styrke Kongskildes position på landbrugsmaskinmarkedet yderligere.

Uvis weekend

Medarbejder på JF-Stolls to produktionssteder i Sønderborg blev orineteret kl. 16. Overtagelsen blev modtaget med lettelse efter en weekend i uvishedens navn.

Medarbejderne blev først orienteret på et møde kl. 10. Men her var de sidste detaljer ikke på plads, så de blev bedt om at gå tilbage til arbejdet og mødes igen kl. 16.

Har rundet 60 år

I forbindelse med købet overtager Kongskilde også salgsselskaberne i Rusland og Norge. Kongskilde har i forvejen en velfungerende salgs- og logistikorganisation i den øvrige del af Nordeuropa, samt produktions- og salgsenheder i Polen, Sverige, USA og Danmark.

JF-Stoll, der er ejet af J. Freudendahl A/S, har de sidste år haft en årsomsætning på omkring 300 mio. kr. Bag det står 235 medarbejdere, hvoraf hovedparten er beskæftiget på de to produktionsenheder i Sønderborg. Dermed er JF-Stoll den største produktionsvirksomhed i Sønderborg.

? JF har i år rundet de 60 år, og det er et selskab med stærke traditioner og et meget stærkt og innovativt brand inden for græsmaskiner og fuldfodervogne. Det program giver et særdeles godt match med Kongskildes produktprogram. Der er ikke overlap, så det er et løft for Kongskilde at blive full-line på markredskaber, siger Asbjørn Børsting, der ser en del synergier med det nye setup.