DM-guld til KIF: Revanche mod Aalborg

KIF Kolding Københavns håndboldherrer vandt DM-guldet fredag aften med 19-17-hjemmesejr over Aalborg Håndbold.

DM-revanchen lykkedes for KIF Kolding København.

Fredag aften på hjemmebanen i Kolding vandt KIF'erne håndboldherrernes DM-guld med en 19-17-sejr over Aalborg Håndbold.

Samlet sejrede KIF Kolding København med 42-35 efter at have vundet det første finaleopgør i Nordjylland med 23-18.

Med sejren fik KIF Kolding København revanche for sidste sæsons finalenederlag til netop Aalborg-holdet.

Især værternes Lukas Karlsson spillede godt i første halvleg, som KIF Kolding København førte for det meste. Svenskeren var stort set den eneste skudtrussel fra distancen for KIF-holdet.

Hjemmeholdet gik til pause foran 12-11, og dermed var Aalborgs spillere tvunget til at komme frem ad banen i anden halvleg.

Udeholdet stod egentlig ganske fint i forsvaret, men problemet for nordjyderne var, at de rent offensivt ikke kunne presse KIF tilstrækkeligt.

Længe var stillingen 13-13, men med lidt over 20 minutter tilbage bragte Aalborg sig foran 14-13.

Et kvarter inde i anden halvleg havde KIF kun scoret to mål, og stillingen var blot 14-14 efter 46 minutters spil. Kønt var håndboldspillet bestemt ikke på det tidspunkt, men der blev fightet for alle bolde. Så intenst var det.

10 minutter før tid var stillingen 15-15, men derefter trak KIF fra - blandt andet takket være keeper Kasper Hvidt, som snuppede to straffekast. Først fra Håvard Tvedten og dernæst fra Mads Mensah Larsen.

Gæsterne var aldrig for alvor tæt på at true KIF, og til sidst kunne spillerne fra KIF Kolding København sikkert køre den samlede sejr hjem.