DMI advarer om voldsomt vejr de kommende dage

Syd- og Sønderjylland kan se frem til kraftig regn og mulighed for lokale skybrud.

Hvis du allerede nu har gemt regntøjet væk for denne sommer, så ser det ud til, at du godt kan begynde at finde det frem på ny.

DMI advarer om kraftig regn og risiko for lokale skybrud over hele Syd- og Sønderjylland. Der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på seks timer, meddeler DMI, mens skybrudene altså er karakteriseret ved mere end 15 mm regn på en halv time.

Varslet gælder fra natten til torsdag og indtil klokken 14 fredag.

- Når vi når frem til lørdag, vil der mange steder være faldet 20 til 50 mm regn, nogle steder mere. Det vil ikke regne uafbrudt, men der vil forekomme store variationer i intensiteten, og især i den nord- og østlige del af Danmark vil man nogle steder opleve skybrud og kraftig regn, siger DMIs vagtchef Henning Gisselø.

DMI gør opmærksom på, at kraftig regn og skybrud kan medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter og nedsat sigtbarhed. Pas derfor på både derhjemme og i trafikken.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.