DMI advarer: Vind af stormstyrke på vej

Hold på hat og hentehår. Vind af stormstyrke er på vej indover landet. Især ved kysterne skal man sørge for at spænde trampoliner godt fast.

- Det bliver noget af det kraftigste, vi har oplevet i år. Men lad mig sige med det samme: Det bliver ikke noget, der tilnærmelsesvis kommer til at minde om orkanerne Allan eller Bodil sidste år, hvor vi havde middelvind af stormstyrke, understreger vagtchef Olaf Mathiassen fra DMI overfor bt.dk.

Allerede natten til onsdag går det løs, hvor en koldfront med masser af regn og vind kommer ind over Danmark. DMI varsler om hård kuling med vindstød af stormstyrke.

Derfor anbefaler meteorologen folk, der skal over broer eller ud at sejle at holde sig godt opdateret, inden de begiver sig af sted. Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen kommer nemlig til at ligge på tværs af vindretningen.

På fredag går det så løs igen, og her har Danmarks Meteorologiske Institut udsendt et forvarsel om, at en storm kan ramme Danmark fredag ved middagstid og 12 timer frem.

Her kan der komme vindstød af stormstyrke, som kan blive til regulær stom med en middelhastighed over 25 meter i sekundet.

Også Syd- og Sønderjyllands Politi er ude med en storm-advarsel.

- Har du sikret trampolin, havemøbler og andet løst gods, der kan skade andre?, spørger Syd- og

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.