DMI beklager manglende tåge-advarsel

Danmarks Meteorologiske institut, DMI, fejlvurderede tågen og undlod at advare om den livsfarlige tåge, der søndag aften og mandag morgen udløste flere harmonika-sammenstød på motorvej E 45 bl.a. ved Horsens.

En 52-årig kvinde døde mandag aften af de kvæstelser, som hun pådrog sig ved en stor færdselsulykke i tågen søndag aften på motorvejen ved Gedved nord for Horsens.

En 20-årig mand, der også blev hårdt kvæstet ved ulykken, meldes derimod mandag i stabil tilstand.

Det er en fejl, at tågen og den stærkt nedsatte sigtbarhed ikke er blevet varslet, siger vagtchef ved DMI, Thyge Rasmussen til BT.

Han fortæller, at DMI har et varslings-kriterium, der siger, at sigtbarheden skal være under 100 meter.

- Det kan være svært at vurdere, hvor tæt tåge bliver. Det har så været vurderingen, at det blev tågen formentlig ikke. Vi var godt klar over, at der ville blive tåget mange steder, men at det skulle blive så tæt kom desværre lidt bag på os, siger vagtchefen.

Uanset DMIs manglende varsel, så var tågen dog så tyk, at de trafikanter, der var på vejene både søndag og mandag ikke kunne være i tvivl om, at sigtbarheden var kraftig nedsat - men mange undlod alligevel at sænke farten efter de vanskelige forhold, lyder politiets vurdering.

TV 2 Vejret advarede modsat DMI om den farlige tåge i tide.

- Se hele BTs artikel her