TV der bevæger dig

DN advarer mod Venstre

Danmarks Naturfredningsforening advarer mod Venstre. Ny opgørelse viser, at partiet vil fjerne 18 procent af de danske kysters strandbeskyttelse

Den grønne organisation har iværksat en kampagne for at beskytte den danske kystlinje mod nybyggeri. Nu bruger Danmarks naturfredningsforening valget i morgen til at advare mod partiet venstre.

En ny beregning fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at partiet Venstres nye landdistriktsudspil vil fjerne 18 procent af strandbeskyttelsen af de danske kyster, ifølge en pressemeddelelse fra organisationen.

Kysterne er i dag beskyttet af en såkaldt strandbeskyttelseslinje på 300 meter, der beskytter kysten mod byggeri og sikrer alle lige adgang. Men Venstre vil gerne åbne for at kommuner klan tillade byggeri indenfor den nuværende 300 meter-linje.

DN skriver: "Helt konkret foreslår partiet, at strandbeskyttelseslinjen kun skal være gældende, når der er tale om sammenhængende natur, og kun ind til nærmeste vej eller hus."

Ifølge opgørelsen vil en kommune som Tønder miste meget.

De danske kyster har siden 1937 været beskyttet af en såkaldt strandbeskyttelseslinje.

I en gallupundersøgelse fra 2014 svarer 88 procent af danskerne på tværs af partiskel, at det er vigtigt for Danmark, at vi beskytter de ubebyggede kyster.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden