Død efter knivoverfald på campingplads

En 69-årig mand fra Rødekro er død. Sandsynligvis er årsagen de knivstik, han fik på Stjerne Camping i Vejers, hvor han blev overfaldet af en psykisk syg mand.

Den 69-årige mand fra Rødekro døde tirsdag morgen.

Han blev overfaldet på Stjerne Camping i Vejers tidligt om morgenen dagen før Kristi Himmelfartsdag tilbage i maj måned. Overfaldet skete på et græsareal på campingpladsen.

quote

Den nu afdøde mand var blevet udskrevet efter knivoverfaldet, og nu skal en obduktion vise, om komplikationer efter knivoverfaldet er årsagen til mandens død.

Bent Thuesen, vicepolitiinspektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

Manden blev hårdt såret overført til Odense Universitetshospital, og nu er han død sandsynligvis som følge af en række komplikationer til overfaldet.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik alarmopkaldet om overfaldet omkring klokken 8.30 den 24. maj.

Men allerede aftenen inden overfaldet kontaktede campingpladsens ejer politiet to gange, fordi man mente, at den 53-årige viste tegn på at være psykisk syg.

Efter at have undersøgt opkaldene nærmere i maj, oplyste politiet, at det på baggrund af oplysningerne givet i samtalerne, ikke var politiets vurdering, at den 53-årige var så psykisk syg, at han kunne tvangsindlægges.

- Den nu afdøde mand var blevet udskrevet efter knivoverfaldet, og nu skal en obduktion vise, om komplikationer efter knivoverfaldet er årsagen til mandens død, siger vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bent Thuesen, til TV SYD. 

Politiet er massivt tilstede ved Stjerne Camping.
Politiet er massivt tilstede ved Stjerne Camping.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Bent Thuesen forventer, at svar fra obduktionen er klar i begyndelsen af næste uge.

Ved det blodige overfald blev en 64-årig mand fra Fyn også overfaldet. Han døde på stedet.

Gerningsmanden er en 53-årig psykisk syg mand fra Vejle-området, som efterfølgende blev varetægtsfængslet for drab og forsøg på manddrab på en lukket afdeling i fire uger.

- Hvis det viser sig, at den 69-årige er død som følge af komplikationer efter knivoverfaldet, så skal sigtelsen mod den 53-årige mand muligvis ændres fra forsøg på manddrab til en sigtelse for drab, siger Bent Thuesen.