Død i arresten stadig en gåde

Det er stadig en gåde, hvorfor den 23-årige dansk-tyrker Ekrem Sahin døde. Han fik masser af tæv i Kolding Arrest 11. januar i år, og kort tid efter døde han.

Ekrem Sahin blev lagt i benlås af fængselspersonalet, og pludselig holdt hans hjerte op med at slå. Han blev genoplivet og kørt til Odense Universitetshospital.

I ambulancejournalen konstaterede lægen, at Ekrem Sahin fik hjertestop på grund af iltmangel. Det blev bekræftet umiddelbart efter indlæggelsen, oplyser metroXpress, som har fået adgang til ambulancerapporten, lægejournaler og obduktionsrapporten.

Ekrem Sahin blev erklæret død tre dage efter indlæggelsen.
I obduktionsrapporten blev dødsårsagen beskrevet som "akut stressrespons". Rapporten nævner ikke iltmangel.

Ingen kvælningstegn

- Vi mener ikke, at det har nogen betydning, for der var ingen kvælningstegn, siger chefobducen Peter Mygind Leth og henviser til, at der ikke var punktformede blødninger i øjnenes bindehinder, som er et af de typiske tegn på kvælning.

Han erkender, at dødsårsagen "akut stressrespons" er svær at dokumentere, og at det faktum, at Ekrem Sahin lå i koma i tre dage, før han døde, har gjort, at mange beviser er gået tabt.

Fængselsbetjentene har forklaret, at Ekrem Sahin gik amok i arresthuset.

En læge på sygehuset konstaterede, at han fik 28 læsioner under kampen med fængselsbetjentene, fra hudafskrabninger til åbne sår.

I første omgang blev dødsfaldet henlagt som et hændeligt uheld i et arresthus, men nu skal Retslægerådet vurdere sagen i igen.