Død mand i gylletank identificeret

Den mand, der blev fundet død i en nedlagt gylletank, er en 32-årig vietnameser.

Sydøstjyllands Politi oplyser til TV SYD, at liget er blevet identificeret ud fra fingeraftrykkene.

Vietnameseren søgte i 2008 om asyl i Sverige, og blev i den forbindelse bedt om at aflevere fingeraftryk. Siden har de svenske immigrationsmyndgheder ikke set noget til den vietnamesiske mand, og det formodes, at han er rejst til Danmark.

Liget blev fundet ved et tilfælde i en nedlagt gylletank på en gård i Holtum den 13. august. Her boede den afdøde vietnameser efter al sandsynlighed sammen med to andre.

- Vi har fundet rester af et skunk-laboratorium på stedet, siger vicepolitiinspektør Peter Krogh fra Sydøstjyllands Politi.

Dermed paser sagen ind i det mønster, som politiet tidligere har konstateret:

At nogle vietnamesiske mænd tager til Danmark for at omskabe nedlagte landejendomme til ulovlige gartnerier for at
producere skunk.

Illegale gartnerier

Liget blev fundet i en gylletank på en nedlagt landbrugsejendom, få hundrede meter fra en anden nedlagt landbrugsejendom,  hvor politiet nu har konstateret, at der har været indrettet et skunk-laboratorium i stuehuset.

Skunk er en meget potent form for hash. I 2008 blev der lukket cirka 30 illegale gartnerier.

Rigspolitiet har tidligere sagt, at der er tale om en eksportartikel, som er bestemt for markeder i Centraleuropa.

Politiet har en teori om, at nogle kommer og sætter laboratorierne op, hvorefter andre får til opgave at passe planterne.
 
Det er fortsat uklart, hvor og hvordan vietnameseren mistede livet, før det blev smidt i gylletanken, men Sydøstjyllands Politi oplyser til TV SYD, at efterforskningen fortsætter på højtryk ,og fortsat betragtes som en drabssag.