TV der bevæger dig

Døds-fotos fra Vejle i tysk skræmme-kampagne mod Danmark

02:56

1 af 2

Tyske dyre-aktivister lancerer snart en kampagne i Tyskland for at få tyskere til at boykotte danske varer i protest med den danske hundelov. Og de får aktiv hjælp og støtte fra Vejle.

Boykot Danmark.

Det er budskabet fra en gruppe tyske aktivister, der i begyndelsen af september tager på turne i Tyskland.

Med sig har de billeder og navne på mange af de danske hunde, der er blevet aflivet som en konsekvens af den danske hundelov.

- Det gør dyrerettighedsaktivister i Tyskland kede af det og vrede, at der er hunde, der er blevet dræbt udelukkende på grund af deres race, skriver Karin Ubben fra den tyske gruppe Tierhilfe Nord i en mail. Gruppen består efter sigende af over 20 aktivister i Tyskland. Det fortæller Morgenavisen JyllandsPosten søndag.

Tierhilfe Nords hjemmeside

100 døds-fotos fra Vejle

Karin Ubben får dog også hjælp fra dansk side. Hun har bl.a. kontaktet Victor Scherrer-Tangen fra Vejle, som hun har mødt via en hundegruppe på Facebook.

Victor Scherrer-Tangen har foreløbig sendt billeder af 100 aflivede hunde til Tyskland og har ikke nogen skrupler over at være med til at stække danske interesser.

- Karin Ubben vil bruge det materiale, jeg sender, til at lave en skræmmekampagne. Jeg håber, at det vil kunne mærkes på den danske økonomi, siger Victor Scherrer-Tangen til Morgenavisen JyllandsPosten og han uddyber sit synspunkt til TV SYD søndag aften.

Fakta om hundeloven

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden