Dødsdømte Fido har fået ekstra frist

Hunden Fido fra Rødding har foreløbig fået en uge ekstra at leve i. Den skulle ellers have været aflivet i morgen. Fristen er blevet udsat, så ejeren kan få en race-ekspert fra Dansk Kennel Klub til at vurdere Fido.

Hunden er fortsat i politiets varetægt, efter at den stak af sin familie i forrige weekend.

Hunden er en krydsning, med bl.a. gener fra racen Amerikansk Staffordshire Terrier, som blev forbudt i Danmark i 2010.

Det oplyste ejeren, Louise Bluhme Sørensen, Rødding, selv til politiet, da hunden var blevet fundet og indbragt. Da hunden er født efter at den nye hundelov trådte i kraft i 2010, skal den aflives.

Den skærpede hundelov kræver ikke, at hunden skal genetisk artsbestemmes, før den kan aflives. Hvis ikke ejeren kan dokumentere, at hunden ikke har gener fra forbudte racer...

Skambidt

Hundeloven blev strammet i 2010, da både mennesker og andre hunde var blevet skambidt af kamphunde.

Besiddelse og avl af følgende hunde er forbudt:

Pitbull terrier, Tosa inu, Amerikansk staffordshire terrier, Fila brasileiro, Dogo argentino, Amerikansk bulldog, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk ovtcharka, Kaukasisk ovtcharka, Sydrussisk ovtcharka, Tornjak og Sarplaninac.

Forbuddet omfatter også krydsninger, hvor de forbudte racer indgår.

Lov ses efter?

Fido har ikke bidt nogen. Den eneste forbrydelse er, at den er stukket af hjemmefra - og at ejeren har angivet, at der er ulovlig kamphund i krydsningen...

Sagen fra Rødding har rejst en ophedet debat på Facebook. Også SFs retspolitiske ordfører, Karina Lorentzen, Kolding, taler for, at loven skal evalueres.