Døgnåben genbrugsplads – nu også for borgere udenfor kommunen

Kolding Kommune gør ordningen med døgnåbent på kommunens genbrugspladser permanent – og udvider den.

I oktober åbnede Kolding Kommune for 24 timers adgang til genbrugspladsen. Med ordningen Genbrug 24-7 kan alle få adgang til genbrugspladsen uden for åbningstiden. Det kræver kun registrering en enkelt gang med NemID på kommunens hjemmeside. Herefter kan bommen til pladsen åbnes ved at sende en sms eller ved at bruge app’en Affald Kolding.

I første omgang blev ordningen kun indført på genbrugspladsen på Bronzevej. Men nu er ordningen gjort permanent på alle kommunens genbrugspladser. Samtidig – og som noget nyt - behøver man ikke at have adresse i Kolding Kommune for at tilmelde sig ordningen. Derfor er det nu også muligt for f.eks. sommerhusejere at komme af med affaldet med ordningen Genbrug 24-7.

quote

Det giver fleksibilitet for den enkelte borger. På genbrugspladserne kan det også afhjælpe perioder med spidsbelastning.

Knud Erik Langhoff, formand, Teknikudvalget, Kolding Kommune

- Jeg er glad for, at over 4.000 borgere allerede er tilmeldt. Men vi vil selvfølgelig gerne udbrede ordningen til endnu flere, siger formand for Teknikudvalget i Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff, i en pressemeddelelse til TV SYD.

Han ser flere fordele ved ordningen.

- Det giver fleksibilitet for den enkelte borger og gør det nemt at komme af med sit affald på en miljørigtig måde. På genbrugspladserne kan det også afhjælpe perioder med spidsbelastning, forklarer Knud Erik Langhoff. 

Renovationsafdelingen ruller ordningen ud på fire genbrugspladser på skift i weekenderne i uge 9 og 10. Her står de klar med kaffe, basser og hjælp med tilmelding direkte på pladsen, når porten er gået op. Har man sit NemID og sin mobiltelefon med, kan mekanikken testes med det samme.

1. marts skiftede genbrugspladserne de bemandede åbningstider til den udvidede sommerplan, der løber fra 1. marts til 1. oktober. 

Læs mere om de nye åbningstider og Genbrug 24-7 på Kolding Kommunes hjemmeside.

Kaffe, basser og starthjælp til Genbrug 24-7

  • Lørdag 4. marts kl. 8-10 på Genbrugspladsen Gejlhavegård
  • Søndag 5. marts kl. 8-10 på Genbrugspladsen Bronzevej
  • Lørdag 11. marts kl. 10-12 på Genbrugspladsen Vamdrup
  • Søndag 12. marts kl. 10-12 på Genbrugspladsen Christiansfeld