Dømt for at flytte lastbil

Retssystemet er nådeløst over for chauffører, der overtræder reglerne om hviletid. Tommy Hansen fra Haderslev er blevet idømt 5.000 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, fordi han afbød sin hvilepause i 50 sekunder.

Vestre Landsret har stadfæstet dommen fra byretten i Hjørring.

Tommy Hansen var i gang med en pause efter fire og en halv times kørsel. Lastbilen holdt ved en rampe, hvor den blev aflæsset.

Aflæsningen var hurtigt overstået, så chaufføren blev bedt om at flytte lastvognstoget, så den næste bil kunne komme til.

Takken for sin venlighed fik Tommy Hansen ti dage efter, da han blev stoppet i en politikontrol. Køreskiven afslørede, at han havde kørt 50 sekunder i sin hvilepause.

Retten har godtaget forklaringen om, at han blot skulle flytte lastbilen, men det har ikke forhindret, at domstolene slog hårdt ned på Tommy Hansen.

Sagen forfølges

Vognmændenes organisation, International Transport Danmark, søger nu at få sagen for Højesteret.

- Teknisk set har chaufføren begået en fejl, men enhver kan se, at straffen er ude at proportioner med fejlens størrelse. Dommen siger jo, at chaufføren stod med en umuligt valg. Enten kunne han få frakendt kørekortet eller blive uvenner med kunden og vognmanden, siger sektionsleder Lars Nielsen, ITD.

Vognmændenes organisation vil holde Tommy Hansen skadesløs, men organisationen kan ikke forhindre, at han mister kørekortet, hvis han inden for tre år igen kører i sin lovpligtige pause.