Dømt for millionkup i Erritsø

En 34-årig mand er kendt skyldig i røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø, mens en medtiltalt blev frikendt, skriver Fredericia Dagblads netavis.

Retten i Kolding afsagde dom fredag middag. Den 34-årig fredericianer  blev kendt skyldig i røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Erritsø i december 2007. Udbyttet var 11,6 mio. kr.  

Retten valgte til gengæld at frikende hans medtiltalte, en 40-årig århusianer. 

Ikke tilstrækkeligt bevis

Seks nævninge mente, at den 40-årige deltog i røveriet, men de tre juridiske dommere var uenige. Dommerne mente ikke, at der var tilstrækkelig bevis for, at han var medgerningsmand til røveriet.

Den 40-årige stod også tiltalt for et groft røveri mod en postbil i Kastrup i 2004. Det blev han fundet skyldig i.

 

Fundet skyldig i 15 forhold

Den 34-årige stod i alt tiltalt for 19 forhold, han fundet skyldig i 15 af disse.

Strafudmålingen over de to sker enten senere i dag eller på mandag.

Udbytte på 11,6 mio. kr.

Den 27. december 2007 sent om aftenen brød to mænd ind i Dansk Værdihåndtering på Erritsø Bygade.

Bevæbnede med et AK-47 lignende gevær og en pump-gun truede de to kvindelige ansatte til at udlevere 11,6 mio. kroner i både dansk og udenlandsk valuta, hvorefter de bandt dem med strips, trak en hætte over hovedet på dem og tvang den ene af de to kvinder til at ringe til kontrolcentralen for at få udleveret koden til firmaets værdibokse.

Troede det var udlændinge

Mændene stak af fra røveriet, og politiet indledte en månedlang jagt på dem. De to talte engelsk sammen under røveriet, og det satte i første omgang politiet på sporet efter udenlandske røvere