Døv kvinde føler sig kasseret

Gunne Berge har søgt det ene job efter det andet, men kommer aldrig til samtale. Hun mener selv, at det skyldes, at hun er døv.

Den 45-årige kvinde fra Sønder Stenderup føler, at hun bliver sorteret fra allerede før, hun får en chance for at vise, hvad hun kan.

- Jeg bruger lang tid på at skrive en personlig ansøgning til den pågældende virksomhed, men kommer aldrig længere end til skranken, forklarer Gunne Berge, der både har en uddannelse og erfaring indenfor lager og logistik, men har været ledig i to og et halvt år.

Kun hveranden døve i job

I Center for Døve fortæller kommunikationsansvarlig, Ole Mortensen, at Gunne Berges tilfælde desværre langt fra er enestående.

- Vores undersøgelser viser, at kun cirka halvdelen af alle døve i den erhvervsaktive alder har et arbejde. Det skyldes muligvis uvidenhed ude på virksomhederne om de hjælpemidler, der findes til døve, siger Ole Mortensen fra Center for Døve.

Stadig optimist

Gunne Berge nævner altid i sine ansøgninger, at hun er døv.

Det mener hun, at hun er hun nødt til, eftersom hun ikke kan tale i telefon, og derfor håber på en tilbagemelding fra virksomhederne via sms eller mail.

- Men det med telefonen er da også det eneste. Ellers er der ikke andre forskelle på mig og en hørende medarbejder, siger Gunne Berge, der trods de mange forgæves ansøgninger ikke har mistet modet.

- Jeg er optimist. Endnu.