Dokumentar: Historien om Anders Tesgaard

Se hele den gribende historie om cyklerytteren Anders Tesgaard, når hans venner nu står frem og fortæller om deres passionerede ven.

Det var så tæt på. Og så skete katastrofen. Med en tredjeplads indenfor rækkevidde blev cykelrytteren  Anders Tesgaard fra Esbjerg kørt ned bagfra af en lastbil, da han nærmede sig slutningen på det legendariske cykelløb Race Across America i sommeren 2015.
 
Hans cykel bliver smadret, og selv rammer cykelrytteren med stor fart hovedet lige ned i asfalten.
 
- Det er nok den værste dag i mit liv. Der skete det, som der ikke måtte ske, siger Christian Ørskov, der er en af Anders Tesgaards venner og var en del af Race Across America-teamet.
 
Vennerne fortæller nu hele historien til TV SYD om løbet, der endte på en amerikansk hovedvej en mørk aften. De fortæller om alle de svære følelser efter ulykken, hvor de sider i timevis på hospitalet, mens lægerne kæmper for deres vens liv efter et løb, hvor Anders Tesgaard havde kørt bedre end nogensinde før.
 

quote

 Det er nok den værste dag i mit liv. Der skete det, som der ikke måtte ske

Christian Ørskov, ven af Anders Tesgaard

Anders Tesgaard befinder sig nu i en vegetativ tilstand på et rehabilitetingscenter.
 
Den største del af materialet til programmet er optaget under løbet i 2015 af TV SYD-fotograf Kim Gram, der var en personlig bekendt af Anders Tesgaard og med i det team, der ledsagede cykelrytteren tværs over Amerika.

 

Anders Tesgaards familie har ikke ønsket at medvirke i programmet.