TV der bevæger dig

Dong afviser blankt, at de underbetaler

Statens energiselskab Dong afviser blankt, at olieterminalen i Fredericia udbygges med underbetalt udenlandsk arbejdskraft med lønninger ned til 40 kroner i timen.

Det er 3F, der har fremsat anklagerne. Det sker bl.a. ud fra dokumentation fra udenlandske ansatte på milliard-byggeriet, skriver Fagbladet 3F.

3F har tidligere varslet krav om et tocifret millionbeløb for skyldig løn, overarbejde, feriepenge og pension.

Teknisk direktør i Dong Energy Jens Jakobsson siger, at Dong klart kan afvise påstande om, at medarbejdere er blevet aflønnet med 40 kr. i timen, skriver Fagbladet 3F.

- Timelønnen ligger over mindsteniveauet i de tilsvarende danske landsdækkende overenskomster, siger han.

Palle Bisgaard, næstformand i Byggegruppen i 3F glæder sig over, at Dong Energy følger op på arbejdsklausulerne ved at lave en kontrolundersøgelse.

- Men vi stiller os stærkt tvivlende over for den de facto godkendelse af løn- og arbejdsvilkår, der ligger i undersøgelsen. Vi beklager meget, at man ikke har inddraget de parter i undersøgelsen, der har overenskomsten, altså 3F, pointerer han og fremhæver, at 3F på den baggrund fortsætter det faglige arbejde på at fastslå, hvad der er op og ned i denne sag.

Jens Jakobsson pointerer, at DONG Energy "som bygherre i denne enkeltstående sag" har valgt at undersøge forholdene særdeles grundigt.

- Vores revisorer udvalgte en stikprøve på 25 procent af medarbejdere, hvor de har fulgt beløbene fra underskrevne ansættelseskontrakter, til lønsedler og frem til lønudbetaling. Det sker både kontant i Danmark og på bankkonti i Rumænien, siger han.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden