TV der bevæger dig

Doping: Ja jeg vidste det, indrømmer direktør fra Vejle

Alex Pedersen kendte til doping på Team CSC, men han slipper for straf

Vejle-direktør Alex Pedersen og Bjarne Riis kendte til doping-misbrug på Team CSC, konkluderer rapport fra Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Slipper for straf.

Bjarne Riis begik ledelsessvigt som holdejer på Team CSC, hvor han havde kendskab til doping blandt sine ryttere. Det samme kendskab havde de to mellemledere Johnny Weltz og Alex Pedersen.

Det konkluderer Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund i en længe ventet og netop offentliggjort rapport om doping inden for dansk cykelsport.

Da Riis i 2007 indrømmede, at han benyttede doping på vej mod de største triumfer i sin aktive cykelkarriere, afviste han, at der foregik doping på Team CSC. Men det var altså en løgn.

Nu har Riis og to andre tidligere mellemledere på Team CSC, Johnny Weltz og Alex Pedersen, over for Anti Doping Danmarks undersøgelsesgruppe indrømmet, at de havde kendskab til doping på mandskabet uden at reagere.

- Ledelsen med Bjarne Riis som den øverste ansvarlige har som minimum haft kendskab til doping på holdet, men undlod at gribe ind, siger direktør for Anti Doping Danmark, Michael Ask.

- Det er helt uacceptabelt. Man har som leder et særligt ansvar og en handlepligt, som de efter vores opfattelse ikke har levet op til, fastslår han.

Undersøgelsesgruppen konkluderer, at Bjarne Riis og de øvrige lederes manglende indgriben over for doping på cykelholdet er strafbar. Men Riis og co. slipper for yderligere rettergang, da sagen er forældet.

I rapportens konklusion står der bl.a.:

"Den altoverskyggende hovedkonklusion i denne undersøgelse er, at de professionelle cykelholds ledelser i alt for mange år har undladt at leve op til deres ledelsesansvar, nemlig at sørge for, at deres egne hold og ansatte ikke bryder antidopingreglerne.

Undersøgelsesgruppen kan fastslå, at ledere på det dominerende danske cykelhold Team CSC i den undersøgte periode ikke blot har vendt det blinde øje til dopingbrug blandt sine ansatte, men også medvirket hertil.

Det er derfor undersøgelsesgruppens anbefaling, at der på en række områder indføres kontrol og sanktioner over for holdene for at kunne komme holdledelsernes manglende ansvarlighed til livs."

Alex Pedersen stoppede på Team CSC i april 2003. Han er i dag viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier med hovedsæde i Vejle.

Som aktiv blev han i 1994 verdensmester i linjeløb for amatører på Sicilien.

Det har endnu ikke været muligt at komme i kontakt med Alex Pedersen.

Download hele rapporten her.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden