Drabssigtets mor: Har bedt om hjælp til søn i mange år

Bad om hjælp til sin søn i TV SYD tilbage i 2003. Det hjalp en overgang, men siden er den nu drabssigtede mand blevet svigtet af systemet, siger hans mor i et interview med TV2.

Den 53-årige psykisk syge mand, som er sigtet for drab og drabsforsøg, har været syg i snart 30 år. Og hans mor har – forgæves – bedt om hjælp. 

Helt tilbage i 2003 gik hun i TV SYD for at gøre opmærksom på problemet. Efter indslaget i TV SYD skete der noget.

- Han har altid været voldelig. Han har flere domme – og har været indlagt på den lukkede afdeling, siger Tove Mogensen, Grejs, i et interview med TV2.

Hun mener, at systemet har spillet fallit. Og allerede tirsdag aften burde politiet have hentet sønnen og fået ham indlagt på røde papirer.

- Hvis man ventede til onsdag formiddag, hvor han skulle smides ud af campingpladsen, så ville han være tændt af igen, siger Tove Mogensen.

- Med de oplysninger, vi havde fået, skønnede vi ikke, at han var til fare for sig selv eller andre, siger politiinspektør Claus Nørgaard, Syd- og Sønderjyllands politi.

Og medejer af Stjerne Camping i Vejers, Åse Christiansen, siger også til TV SYD, at hun ikke var bange for den 53-årige – og den melding lænede politiet sig op ad.

Hør hele interviewet med Åse Christiansen.
Video: Ole Møller, TV SYD