Ronnie og Simon tænder på fyrværkeri og gaming: Nu vil de leve af det

Ronnie og Simon fra Tistrup sælger nytårskrudt og vil gøre det til deres levevej. De elsker begge livet som iværksættere, men må arbejde ved siden af.

Hvis du er ung og bor i Tistrup, er der langt til fyrværkeriudsalget i Varde eller Esbjerg. Derfor har de to iværksættere åbnet deres eget fyrværkeriudsalg.

Ronnie Olesen er 22 år gammel og Simon Pedersen er 19. Normalt sælger de udstyr til gaming, men op til nytår er det især batterier og raketter de langer over disken. 

Udsalget er stillet op i et stort telt på en mark, ved den stærkt trafikerede Vardevej, der går gennem Tistrup. Beliggenheden er god, men domicilet er beskedent. Det er en ældre campingvogn.

- Her sidder vi og arbejder med vores webshop, når der ikke lige er kunder i teltet. Så vi holder ikke fri, siger Ronnie Olesen.

Andet år med fyrværkeri

- Det gik godt sidste år. Vi fik udsolgt - men mange tror det er en god forretning. Vi arbejdede rigtigt meget sidste år så vi endte med en timeløn på 10-20 kr. 

Alligevel gentager de den beskedne succes. I år holder de kun åbent mellem jul og nytår.

- Vi er også blevet bedre til at arbejde med sociale medier, hvor vi kører konkurrencer. 

- Det er ikke noget jeg vil anbefale, hvis man vil ud og hurtigt lave en millionforretning. Avancerne er ikke så store som mange går og tror. Der er mange arbejdstimer og store udgifter til telt, container, grund og forsikring.

Bliv iværksætter

Selvom det ikke gav det store overskud sidste år, så vil Ronnie Olesen anbefale andre at kaste sig ud i at blive iværksætter.

- Vi gør det af interesse. Den har vi haft fra barnsben af, og vi tænkte det ville være sjovt, at have vores eget sted at sælge fra.

- Det fede ved at have egen butik er at man er sin egen chef. Man kan bestemme selv hovr meget man vil have åbent. Men hvis man ikke arbejder så bliver profitten nok derefter.

Beliggenheden er god, men virksomhedsdomicilet er indtil videre beskedent.
Beliggenheden er god, men virksomhedsdomicilet er indtil videre beskedent.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

Fredag aften skal der være demonstration af fyrværkeriet. Sidste år kom der 2-300 fra Tistrup og omegn. Ronnie og Simon forventer endnu flere i år.

 

De to unge på 22 og 19 år er iværksættere. De elsker fyrværkeri og gaming, så det gør de til deres levevej.
De to unge på 22 og 19 år er iværksættere. De elsker fyrværkeri og gaming, så det gør de til deres levevej.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.