Drikkevand forurenet af kolibakterier

Fredag blev der fundet kolibakterier i vandet ved Helle Vest Vandværk, og derfor skal borgerne koge vandet - også selvom vandprøver taget søndag viser et fald i bakterierne.

Siden der fredag blev fundet kolibakterier i Helle Vest Vandværk, har borgerne i Årre, Roust, Rousthøje, Fåborg og Næsbjerg skullet koge alt vand, som drikkes eller skal bruges i madlavningen.

Søndag blev der taget nye vandprøver, og de viser et meget kraftig fald i koliforme bakterier. Alligevel anbefaler embedslægen, at borgerne fortsat koger vandet.

Når man koger vandet, så skal det koge i mindst to minutter, så er bakterierne i vandet dræbt. Vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask, kogning af kartofler og lignende. 

- Vi ved endnu ikke, hvor bakterierne stammer fra, men vi har en mistanke om, at det er overfladevand, der har forurenet drikkevandet, siger vandværkets formand, Jens Christensen, til TVSYD.

Mandag formiddag skal han tale med en miljøtekniker fra Varde Kommune for at planlægge det videre forløb. De nye meget lavere analyseresultater skal også vurderes af overlægen i styrelsen for patientsikkerhed.

Mandag tages der nye prøver, og resultatet af dem er klar tirsdag. Yderligere oplysninger findes på Helle Vest Vandværks hjemmeside.