TV der bevæger dig

Drøfter akutbils fremtid

Akut-udvalget under Region Syddanmark drøfter torsdag, hvad der skal ske, når forsvaret ikke kan dække Oksbøl-området med akut lægehjælp. Måske bliver regionen nødt til at overtage opgaven?

- Vi ved jo ikke, om forsvars-forhandlingerne på Christiansborg ender med, at infirmeriet i Oksbøl bliver nedlagt, siger formanden for udvalget, Thyge Nielsen (V) til TV SYD. Så bliver det op til os at tilbyde en akutbil til området.

Midliertidig aftale

Forsvaret meddelte i marts, at militærlægerne og -ambulance ikke er til rådighed 72 dage i år. Bl.a. 23 dage i juli-august.

Derfor indgik regionen 3. juli en midlertidig aftale med Falck, som stilede med en akutbil og en paramediciner i den periode, hvor der er mange turister i området.

Afløser-akutbilen var i aktion 42 gange - næste to gange pr. dag. Bl.a. blev en patient med hjertestop genoplivet.

Fremtiden?

Forsvaret har meddelt at de militære beredskab ikke er til rådighed i efterårsferien og omkring jul og nytår. Og næste år skal Region Syddanmark forvente, at infirmeriet vil være lukket et lignende antal dage.

- På mødet torsdag skal vi drøfte, hvad vi gør i efterårsferien, juleferien og næste år, siger Thyge Nielsen. Erfaringerne fra sommerferien viser, at der er behov for en akutbil i området. Den halverer responstiden i forhold til en ambulance fra Varde eller Esbjerg.

- Og så er der jo forsvarsforhandlingerne: De ender måske med, at læge-bemandingen i Oksbøl bliver nedlagt - og så har vi en ny situation, siger Thyge Nielsen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden