TV der bevæger dig

Dronningen på hemmeligt besøg i Kongernes Jelling

H.M. Dronningen besøgte tilbage i 2013 Kongernes Jelling. Foto: Arkivfoto.

H.M. Dronningen besøgte tilbage i 2013 Kongernes Jelling.

1 af 4

Halvanden time gik H.M. Dronning Margrethe rundt mellem andre gæster i Kongernes Jelling søndag. Der var tale om et privat besøg.

Projektleder Morten Teilmann-Jørgensen var imponeret over, at sådan et privat besøg kunne gennemføres uden det store sikkerhedsopbud.

- Der var PET-folk med, men de holdt sig i baggrunden. Dronningen gik rundt mellem andre gæster. Der var formentligt et halvt hundrede gæster, fortæller han til TV SYD.

- Der var udenlandske gæster, som spurgte til, hvem den dame var? Men ellers var det først, da Krone 12 kørte op foran museet, at folk begyndte at stimle sammen. På det tidspunkt stod dronningen på vores tagterrasse og kiggede i vore kikkerter over monumentområdet.

Museets leder, Hans Ole Mathiasen, afbrød sin ferie for at vise dronningen rundt. Han var også den eneste, der var orienteret om det private besøg.

- Vi har faktisk ikke engang selv fået taget et billede af begivenheden, siger Morten Teilmann-Jørgensen til TV SYD.

Dronningen, som ved meget om historie, var meget begejstret for den måde, Kongernes Jelling formidler historien.

- Bl.a. vore kongerække som fortæller små historier om de forskellige konger. Hun var glad for den formidling, som museet forsøger at lave på tværs af generationer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden