Dronningen blåstempler lokalt tv-projekt

Dronning Margrethe har givet 100.000 kroner til Sønderborg Lokal TVs produktion af en temaserie om grænsedragningen.

Det er nok de færreste, der har prøvet at modtage en mail fra kongehuset, og endnu færre som modtager en mail fra kongehuset vedhæftet 100.000 kroner.

En af de få er Knud Sveistrup.

quote

Det var et glædeligt budskab, at de har bevilliget 100.000 kroner til vores projekt.

Knud Sveistrup, formand, Sønderborg Lokal TVs bestyrelse

- Jeg må nok sige, at når man modtager en mail fra kongehuset, så kigger man lige en ekstra gang på skærmen.

Knud Sveistrup er formand for Sønderborg Lokal TVs bestyrelse, og de 100.000 kroner er en støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond til tv-stationens produktionen af en temaserie om grænsedragningen.

- Det var et glædeligt budskab, at de har bevilliget 1000.000 kroner til vores projekt, siger Knud Sveistrup og tilføjer:

- Da dronningen er særdeles historisk interesseret, er det ganske særligt, at hun er med til at bevillige og påskønne vores arbejde.

Sønderborg Lokal TV (SLTV) blev etableret i 2014 og sender hver uge på Kanal Syd.
Sønderborg Lokal TV (SLTV) blev etableret i 2014 og sender hver uge på Kanal Syd.
Foto: John Melin, TV SYD

Adskilt - Genforenet - Efterladt

Temaserien producerer Sønderborg Lokal TV i anledning af 100-års jubilæet i 2020 for grænsedragningen. Serien har titlen ‘Adskilt - Genforenet - Efterladt’ og skal bestå af 25 individuelle afsnit, der hver varer cirka 20-25 minutter.

Om temaserien:

- Adskilt: Tabet af Sønderjylland i 1864.

- Genforenet: Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920.

- Forenet: Der blev efter genforeningen efterladt et dansk mindretal i Sydslesvig og et tysk mindretal i Sønderjylland.

- Pengene skal bruges i en stor pulje til at gennemføre projektet. Ud af et budget på 1,5 millioner kroner er vi nu godt på vej med dronningens støtte, fortæller Knud Sveistrup.

Temaserien skal baseres på virkelige forhold og hændelser og dermed ingen fiktion. Der vil også være lokale og personlige beretninger med, som fortæller om de historiske højdepunkter.

- Vi skulle gerne begynde at producere i foråret 2019, så vi i august 2019 kan begynde at sende vores udsendelser, fortæller Knud Sveistrup.

Stationen har hjemsted i Sønderborg, og beskæftiger for tiden fire ansatte, et varierende antal praktikanter og 15 dedikerede proaktive frivillige.
Stationen har hjemsted i Sønderborg, og beskæftiger for tiden fire ansatte, et varierende antal praktikanter og 15 dedikerede proaktive frivillige.
Foto: John Melin, TV SYD