Dronningen holder tale til folket i Kolding

Der er lagt op til en festlig dag, når Kolding fejrer sit 750 års jubilæum lørdag den 5. maj. H.M. Dronningen ankommer med kongeskibet Dannebrog, og vil holde tale i Staldgården for byens borgere.

Sejlerfolket kan godt begynde at glæde sig. Lørdag den 5. maj bliver der nemlig mulighed for at følge Kongeskibet Dannebrog ind gennem Kolding Fjord. Det ventes at være omkring kl. 8.30, da Kongeskibet ventes at lægge til kaj i inderhavnen kl. 9.00.

H.M. Dronningen og hendes to søstre, H.K.H. Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie deltager fra kl. 11.00 i den officielle fejring i forbindelse med byen og slottets 750 års jubilæum, og den officielle åbning af udstillingen ”Magtens smykker” på Koldinghus.

- Det er virkelig fornemt, at H.M. Dronningen vil holde en tale under besøget. Især fordi det bliver ved arrangementet i Staldgården, hvor alle byens borgere kan møde op, siger borgmester, Jørn Pedersen.

Åbningen af Magtens smykker foregår for et specielt inviteret publikum, hvor byens borgere ikke har adgang. Det er derfor en tale til folket og den gamle Kongeby, som H.M. Dronningen vil holde. Ud over talen i Staldgården vil byens borgere også blive budt på gratis kage, og gratis koncert om eftermiddagen på slotsbanken foran Koldinghus, ligesom butikkerne i City har åbent med gode tilbud.

- Vi har flere arrangementer i løbet af jubilæumsåret, men den officielle fejring bliver lørdag d. 5.maj. Vi er meget beærede over Kongehusets interesse for Koldinghus og Kolding, siger borgmester Jørn Pedersen.

H.M. Dronningen forlader Kolding med Dannebrog igen kl. 17.00, så det bliver kun et kort ophold i byen.