Dronningen skal til Seest

Når regentparret på mandag kommer til Kolding, skal de besøge Seest for at se, hvordan området ser ud i dag næsten seks år efter fyrværkeri-katastrofen. Hos IBC møder Prins Henrik en landsmand, og Dronningen lægger vejen forbi Virksomheden Wurth for at se på kunst.

Da regentparret udtrykte interesse for at besøge Kolding, begyndte kommunen at planlægge i samarbejde med hoffet, politiet og statsforvaltningen. Her kom parterne med forslag.

- Sådan et program bliver til i et tæt samspil med hoffet. Derfor er programmet også et udtryk for, hvad dronningen ønsker at se. Så det er en dag, hvor for eksempel Designskolen, Kulturforum Würth Kolding og Koldinghus kan vise deres kreative sider frem for dronningen og den danske presse,? fortæller borgmester Jørn Pedersen på Kolding Kommunes hjemmeside.

Hils på Garderhusarerne

Regentparret er på et længere sommertogt, men kun i Kolding og Århus er Gardehusarregimentets Hesteskadron og karet med. Et langt følge med 62 heste, der strækker sig over 130 meter, når de rider gennem byen.

Mens Dronningen er i Kolding, holder Garderhusarerne til på Kolding Stadion, hvor der er åbent for besøg.

Program for besøget

Kl. 10.00 Kongeskibet Dannebrog ankommer til Kolding Havn

Kl. 10.25 Regentparret kører i karet gennem Kolding midtby

Kl. 11.00 Modtagelse på Rådhuset

Kl. 11.35 Udsigtspunkt i Seest

Kl. 12.00 Omvisning og frokost på Koldinghus

nes hjemmeside.

Dronningens program

Kl. 14.10 Designskolen Kolding

Kl. 15.00 Würth Danmark A/S

Prinsgemalens program

Kl. 14.10 IBC, International Business College

Kl. 15.00 Lemvigh-Müller Danmark

Fælles for regentparret

Kl. 16.10 Reception på Restaurant Skamlingsbanken

Kl. 19.30 Reception for indbudte gæster på Dannebrog

Kl. 22.00 Kongeskibet Dannebrog sejler fra Kolding Havn

Hvis du også har planer om at overvære dronningens besøg i Kolding på mandag, og hvis du oven i løbet har tænkt dig at lave video-optagelser, så vil TV SYD meget gerne låne dine optagelser og lægge dem på vores hjemmeside - du kan få flere informationer på tvsyd.dk - seerne viser og på Kolding Kommunes hjemmeside. Links øverst til højre i denne artikel.