DSBs nye køreplaner: Nye tider overraskede enkelte

K16 hedder køreplanen, som trådte i kraft søndag. Mandag morgen mødte TV SYD pendlerne, som ikke alle havde husket den nye plan for togene.

Uret tikker. Toget kommer ikke til den forventede tid.

Den situation har mange pendlere stået i på de danske togperroner. Denne gang er det dog svært at klandre DSB. Pendlerne havde nemlig fået varslet den nye K16 køreplan fra DSB, som søndag trådte i kraft, og som gjorde, at enkelte måtte kigge langt efter togene.

De faste minuttal og faste stop, der ifølge DSB skal sikre, at danskerne kommer hurtigere på kryds og tværs af landet, overraskede nemlig enkelte pendlere på Fredericia Banegård mandag morgen.

- Lige i dag havde jeg glemt at kigge på den nye køreplan. Jeg havde set en folder i toget om den, men så er det lige glippet med at få tjekket rejseplanen, så det betyder, at jeg nu kommer 50 minutter senere afsted, siger Thilde Schmidt fra Fredericia, der skulle med toget mod Kolding.

Andre havde dog det store overblik over den nye plan.

- Jeg var lige inde og tjekke det i går for at se, hvordan det hele ser ud. Indtil videre ser det fint ud, men man skal lige vende sig til det, siger Stefan Andersen, der pendler til Odense.

rejseplanen.dk kan du se, hvordan den nye køreplan påvirker netop din togtur.