Dumme nytårsfejl: Her er er du ikke forsikret

Sidste nytår kom i alt 233 personer til behandling ved landets skadestuer i nytårsdøgnene. Så der er god grund til at passe på hinanden og undgå nytårets dummeste fyrværkerifejl.

Mens de fleste af os tænder en enkelt raket og et heksehyl, ender det for flere hundrede galt hver eneste nytårs aften. Men selvom man er godt forsikret, så bliver du alligevel nødt til at tænke dig godt om.

- Du mister retten til erstatning, hvis du har udvist grov uagtsomhed ved affyring af fyrværkeri, eller du har brugt hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Du er heller ikke dækket af din forsikring, hvis det viser sig, at du har været beruset, udtaler Lise Agerley fra Alka i en pressemeddelelse.

De fleste ulykker sker for dem, der antænder fyrværkeriet, men selv som tilskuer skal man passe på. Blandt de tilskadekomne kvinder var tre fjerdedel tilskuere, mens det for mænd var en fjerdedel.

- Antallet af skader viser, at fyrværkeri skal tages alvorligt ? både af dem, der antænder det, og af dem, der blot vil nyde det på afstand. Vi råder alle til at anvende sikkerhedsbriller og være opmærksom på, hvad der er omkring dig, så du kan reagere, hvis du ser en løssluppen raket, eller en person der er opfører sig uansvarligt, lyder det fra Alkas Lise Agerley.