Dyr skolestart for glemsomme bilister

Mandag morgen tog folkeskolerne landet over hul på endnu et skoleår. Men mange glemmer trafiksikkerheden, når de afleverer ungerne om morgenen

Rigtig mange forældre vil gerne sende deres kære børn sikkert i skole første dag og vælger derfor bilen som transportmiddel.

Men nogle forældre glemmer trafiksikkerheden, når de små poder skal fragtes til skolen.

Det ved politiet, der var tidligt oppe for at holde øje med forældre og andre bilister på vejene i Haderslev i morgentimerne.

Travlhed ved skolerne

På Hjortebroskolen i Haderslev kørte hele 13 bilister for hurtigt, hvoraf syv modtog et klip i kørekortet.

Ved Gram Skole kørte fire for hurtigt og ved Over Jerstal Skole havde fire glemt at tage sele på mens en enkelt fik et klip, da barnet heller ikke havde sele på.

Også morgenbilisterne ved Favrdalskolen i Haderslev havde problemer med at huske selen. Her blev syv stoppet for at have glemt selen og to havde også glemt at spænde børnene fast.

Ved Hoptrup Skole havde politiet sat en fotovogn op, der blitzede i alt 12 bilister, der nu kun kan vente på en bøde med posten.

Hurtig lærer

Det er dog ikke kun forældrene, der ikke har styr på kørslen.
Vicepolitiinspektør Christian Skovfoged fra Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsafdeling kan berette om en lærer, der stod bag dagens største hastighed i forbindelse med skolekontrollerne.

Hele 92 km/t kørte læreren fra Haderslev på en skolevej, hvor begrænsningen er 50 km/t. Det udløser en bøde på 3.000 kroner samt en betinget frakendelse af kørekortet.

Politiet vil være at finde ved skolerne rundt omkring i regionen de næste 14 dage.