Dyrehelte: Kattene Zoe og Tikko advarede ejer om defekt ovn

Det kunne være gået helt galt, hvis kattene Zoe og Tikko ikke havde gjort højlydt opmærksom på en mærkelig lugt fra ovnen.

En kat er ligeglad med sin ejer. Sådan lyder en af fordommene om katte. Kattene Zoe og Tikko på halvandet år gjorde dog den fordom til skamme. Den 25-årige ejer Monique Lorenzen, der bor i Bramming ved Esbjerg, takker nemlig i dag sine katte for, at de gjorde hende opmærksom på en mærkelig lugt fra ovnen.

Hør her Monique Lorenzen og Rikki Jeppesen fortælle deres historie.

En aften havde Monique Lorenzens kæreste Rikki sat kartofler i ovnen, og efter er stykke tid begyndte Zoe og Tikko pludseligt at miave helt vildt.

- Tikko, der normalt aldrig larmer, han miavede helt vildt ud fra køkkenet. Det samme gjorde Zoe. Jeg sad i stuen, og jeg valgte så at gå derud. Og det er jeg glad for nu, siger Monique Lorenzen torsdag til TV SYD.

Ovnen var brudt sammen, og den var derfor fyldt med sort røg. De hev stikket til ovnen ud af kontakten. Samtidig åbnede lågen til ovnen og vinduerne, så de kunne få røgen ud. Der spredte sig en lugt i hele lejligheden, og Rikki og Monique Lorenzen greb de to katte og gik udenfor.

- En brandmand sagde til mig, at det kunne være gået helt galt, hvis det ikke var blevet opdaget. Jeg er bange for, der kunne være udbrudt brænd, men Zoe og Tikko kunne simpelthen lugte før mig, at der var fare på færde, siger Monique Lorenzen til TV SYD.

Zoe og Tikko er derfor blevet kåret som denne uges dyrehelt af Agria Dyreforsikring. Som præmie har de modtaget 5.000 kr, som Monique Lorenzen har valgt at donere til Tøstrup Kattehjem og Dyreværn på Djursland. De to katte er samtidig med i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt.

Se det fulde indslag om Zoe og Tikko fra torsdagens nyheder.