TV der bevæger dig

Dyrehospital tager særlige hensyn til katte

02:09

Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD.

Dyrlæge Margaretha Bek Nannberg og veterinærsygeplejerske Mariann Worsøe.

1 af 3

Dyrlægehuset i Kolding er som det første dyrehospital blev certificeret som en kattevenlig klinik. Kvalitetsstemplet dækker over, at der er særlige faciliteter og kompetancer til at behandle katte

00:46 Luk video

- Katten er følsom af natur, og har derfor brug for en helt særlig behandling, siger dyrlæge Margaretha Bek Nannberg,

Dyrlægehuset Kolding. Det har vi nu bevis for at kunne give.

En verdensomspændende forening, International Cat Care, står bag konceptet Cat Friendly Clinic. Foreningen har en liste på op til 78 forskellige krav, som skal opfyldes for at få et guld-certifikat. Dyrlægehuset Kolding opfylder en række af kravene til guld-stjernen, men har kun opnået sølv-status.

- Vi oplever i højere og højere grad bestemte behov hos især kattene og deres ejere, og det bestræber vi os på at imødekomme, siger dyrlæge Lizette Sloth fra Dyrlægehuset.

At katte skal have særlig behandling er ikke opstået ud af det blå. Faktisk har der gennem nogen tid været et stigende behov hos kunderne, hvilket også har kunnet mærkes hos Dyrlægehuset Kolding i form af henvendelser fra kunder med bestemte ønsker om separat venteværelse, rolige omgivelser og ikke mindst ros og tak for at tage sig god tid til at give kattene den bedst mulige oplevelse.

Også Strib Dyreklinik har fået certifikat, men kun som klinik.

Hør dyrlæge Lizette Sloth fra Dyrlægehuset i Kolding forklare, hvad de særligt gør for kattene. (Varighed 0'46 sekunder)

Cat Care

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden